Симболизирајќи 32 години од нашата независност, иницијативата истакнува 20 значајни личности – 9 номинирани од ТИРЗ, 10 од Стопанската Комора и 13 кои дојдоа како директна номинација од јавноста.
Алексиј Тасиќ

Номинација од ТИРЗ

Андреа Серафимовски

Номинација од Стопанска комора

Анатол Кутревски

Номинација од Стопанска комора

Бјанка Катру

Номинација од Стопанска комора

Бојан Јовановски

Номинација од јавноста

Борче Стаменов

Номинација од јавноста

Бранко Рафајловски

Номинација од Стопанска комора

Верица Јованоска

Номинација од Стопанска комора

Весела Богдановиќ

Номинација од јавноста

Ваљдрина Хоџа

Номинација од ТИРЗ

Дарја Ризова

Номинација од јавноста

Дарко Арсовски Петровски

Номинација од јавноста

Дејан Георгиевски

Номинација од јавноста

Димитар Јовевски

Номинација од Стопанска комора

Дино Имери

Номинација од јавноста

Јан Стојановски

Номинација од ТИРЗ

Кирил Панов

Номинација од ТИРЗ

Кирил Коровешовски

Номинација од Стопанска комора

Кристина Росалиа

Номинација од ТИРЗ

Македон Димитровски

Номинација од јавноста

Леонид Караџинов

Номинација од јавноста

Мартина Баракоска

Номинација од јавноста

Марија Петрова

Номинација од ТИРЗ

Наум Михајловски

Номинација од јавноста

Николија Златевска

Номинација од ТИРЗ

Роберт Тодоровски

Номинација од Стопанска комора

Сања Митровска

Номинација од јавноста

Сашка Кузманова

Номинација од јавноста

Стефан Поп Ацев

Номинација од Стопанска комора

Тони Јанковски

Номинација од Стопанска комора

Филип Димитриески

Номинација од ТИРЗ

Христијан Ковачевски

Номинација од ТИРЗ