Димитар Јовевски

Д-р Димитар Јовевски, професор на Економскиот факултет-Скопје, при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје. Повеќе од 15 години работи на катедрата по Е-Бизнис каде главниот фокус му се дигиталните медиуми и се што ги поврзува и опкружува истите, пасиа кон дигиталното рекламирање, како и дигиталната транформација.
Покрај ова тој е партнер и директор за бизнис развој во компанијата Пиксел – бизнис партнер за решенија за дигитална зрелост, каде повеќе од 10 години работи на унапредување на дигиталната присуство и дигиталната трансформација на многу македонски и странски компании.

*Видео за личноста ќе биде поставено наскоро